Wat wil je worden? Vroeg de juf
’t was in de derde klas
Ik keek haar aan en wist het niet
‘k dacht dat ik al iets was

Toon Hermans

 

Dat woorden zo treffend kunnen zijn. Een mooi versje dat je aan het denken zet. Waarschijnlijk heeft iedereen deze vraag wel eens ontvangen of aan iemand gesteld. De vraag komt vaak voort uit interesse. Het willen weten waar de interesse ligt van het kind, hoe ze naar het leven kijken en hoe ze zichzelf zien. Maar wat is later? Wanneer heb je later bereikt en is dit het hoogst haalbare en is het proces ernaartoe ook niet heel belangrijk?

Gelukkig hebben we allemaal onze eigen talenten, kwaliteiten; dingen waar we goed in zijn. Leren is groeien en daar moeten we vooral lekker de tijd voor nemen. Door te vallen, weer op te staan, ervaren, ontdekken en vooral door te doen! Leren door te beleven dat het anders kan of dat je juist al op de goede weg zit.

Stap uit je comfort zone om de stap te zetten zodat dit verandering teweeg kan brengen, leer iets nieuws. Ga er op uit! Dan beleef je iets, daar leer je van!

Wij als volwassenen zijn al iets, zij als kinderen zijn al iets. Zelfs heel veel! Soms nog niet bekend maar zeker bijzonder, eigen en mooi. De moeite waard om het te ontdekken.

 

Wat ik later wil worden? Wat dacht je van mezelf!